SHEA BUTTER

Luin viimeisimmästä cosmosta (tammikuun lehti) Kauneus gurusi -palstaa ja silmiin pisti juttu kuivista huulista ja sen kautta kiinnostus tekstin mainitsemaan shea butter :n eli karitevoihin. Näin talvella kovien pakkasten aikaan iho kuivaa huimaa vauhtia ulkoilmassa ja etenkin kasvojen, käsien ja huulten iho on kovilla. Koska karitevoista on mainittu vain hyvää ja sen kosteutusteho on aivan mieletön, ajattelin jakaa teille informaatiota ja  muutaman tuotteen mistä tätä kyseistä shea butteria eli karitevoita löytyy! 

SAM_45155

Tässäpä pieni tietopaketti teille:

Shea butter eli karitevoi on itseasiassa kasvirasvaa, jota saadaan kyseisen puun pähkinästä.  Ja tietääkseni karitevoita käytetää useissakin kosmetiikkatuotteissa ainesosana. Sheavoi on itsessään todella kosteuttava ja hyväksi siis iholle. Karitevoi myös hoitaa mm. ihon allergioita ( ihottumaa ), auringon polttamia ja muita ihon vaurioita. Ja kaiken lisäksi karitevoi sisältää runsaasti A-vitamiinia, mikä onkin oikein hyväksi iholle parantaen sitä. Se saa näyttämään ihon raikkaalta, nuorekkaammalta ja tasaväriseltä. Ja hei, käytetäänhän karitevoita myös esimerkiksi ruoanlaitossa ja hiustenhoidossa!

SAM_451777

 Ja nyt niitä tuotteita, mistä karitevoita löytyykään. L´OCCITANEN käsivoide sisältää 20% karitevoita. Tämän omani testiputelon sain livboxin mukana jokunen aika sitten. Voide kosteuttaa tosi hyvin, eikä ole turhan ohutta tai paksuakaan. L´occitanen she butter -rasvaa saa ainakin tilattua netistä.

SAM_45244

 Toinen mikä tuli vastaan aika yllättäen oli, Maybellinen BABY LIPS Dr Rescue -sarja. Nämä ihanuudet sisältävät myös osansa tästä ihme kosteuttaja karitevoista. Sarja onkin tarkoitettu juuri talven runtemille huulille, joten odotettavissa oli!

Varmasti monissa muissakin rasvoissa ja huulivoiteissa kyseistä karitevoita on, mutta nämä omistan itse tällä hetkellä ja testauksen myötä, tykännyt olen♥ Joten jos kuiva iho vaivaa, niin toivottavasti näistä muutamasta vinkistä on apua sinne! Onko karitevoi teille ennestään tuttu ? Kärsittekö te kuivista huulista talvella?

love, Viivi


9 kommenttia

 1. pitäisikin kokeilla noita Baby Lips Dr. Rescueita, koska niistä ei ilmeisesti tule mitään väriäkään huuliin? :) miullakin kädet ovat aina ihan kuivat korput näin talvisin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yksi niistä on väritön ja muissa on jotain punertavaa sävyä :)

   Poista
 2. Tuo Baby Lips tulikin yllätyksenä! Itselläni on väritön sekä värillinen Dr Rescue -huulirasva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin houkuttelisi se värillinen, saisi vähän sävyä huuliin mutta silti se hoitaisi:))

   Poista
 3. Mun huulet on ihan kamalat näin talvisin, mut oon huomannu että myös se Body shopin argan oil huulirasva jelppaa kans :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huulet kyllä varmasti kärsivät eniten:/ kiitti vinkistä!:)

   Poista
 4. Mä laitan kuiviin huuliin bepanthenia :D 😮tää oli kiva info ja ajankohtainen!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni, kiitos siitä! ♥