UUSI TULOKAS KAMERAPERHEESEEN : OLYMPUS PEN E-PL7

Eilen hain aika kivan paketin postin pakettiautomaatista, nimittäin uuden tulokkaan mun kameraperheeseen. Perjantaina klikkailin ostoskoriin Olympus PEN E-PL7 :n portrait kitin, johon tuli mukaan kameran runko sekä 45mm objektiivi. Tälläistä ostosta en suinkaan tehnyt hetken mielijohteesta, vaan kesän ajan pohdin kyseisen kameran hankintaa "mukana kuljetettavaksi" kameraksi :D

Entinen Nikon ei ole siis lähdössä mihinkään, vaan se varmasti pääsee edelleen yhtä paljon käyttöön kuin tämä uusi Olympuskin. Lukuunottamatta sitä, että "myin" vanhemmilleni käyttöoikeuden tuohon Nikoniin sen pitkän putken takia, joten aina se ei ole minulla käytössä vaikka niin haluaisin :D Nikoniin kuitenkin omistan kolme putkea, joten olisi vähän turha jättää koko kamera käyttämättä. Muutenkin tykkään kuvata Nikonilla paljon!

olympuspenpl7

Miksi päädyin Olympuksen PEN E-PL7 ?

Noh, ihan vain sen takia, että se on ollut monen bloggaajan ( sekä monen muunkin ei bloggaajan ) suosima kamera. Suurimpia syitä oli pieni koko, hyvälaatuiset kuvat, wifi!!! sekä kaunis ulkonäkö. Mä halusin kakkoskameran juuri sen takia, että sitä olisi helppo kantaa mukana ( kutsun tätä olympusta taskukameraksi, koska senhän nyt voisi melkein sujauttaa vaan taskuun pienen kokonsa ansiosta :D ) . Tämä kamera tulee siis varmasti kulkemaan mukana niin reissut, kahvittelut yms. tapahtumat tai paikat, johon yksinkertaisesti ei jaksa raahata isoa järkkäriä. Tai mun tapauksessa, se ei mahdu laukkuun :D

olympuspenpl7_2

Hetken selailin myös Olympuksen uutta mallia, PEN E-PL8 :a, mutta lopulta päädyin tähän E-PL7, koska ominaisuudet näiden kahden välillä ei ollut muuttunut juuri ollenkaan. Ainoastaan ulkonäkö oli muutttunut sirompaan ja rautaa rungosta löytyi enemmän sekä muutama lisäominaisuus oli tullut lisää verrattuna tähän E-PL7 :n. Luin paljon arvosteluita näiden kahden välillä ja monessa olikin sanottu, että tuntuisi turhalta maksaa satasia vain ulkonäkö muutoksesta. Näin ajattelin minäkin.

olympuspenpl7_3

Viime päivät olen plärännyt kameran asetuksia ja toimintoja läpi, ja pakko sanoa että yllättävä hyvin alan handlata perustoiminnot. Tietenkin opettelua on vielä paljon, mutta ei ne kamerat nyt niin paljoa toisista eroa, että ei oppisi uutta käyttämään :) Mä oon kerennyt jo testaamaan taidesuodattimia, löysin kielivalikon, että sain kieleksi suomen sekä löysin napit ja toiminnot millä saa aukon ja suljinajan säädettyä, jes!

Mutta nyt te olympuksen omistajat, kertokaa niksit tämän kameran käyttöön jos sellaisia on!

PicMonkey Collagejjjjhhh

16 kommenttia

 1. Ei vitsit kuinka söpö!! Mullakin on haaveissa uusi kamera, ja juurikin näitä Olympuksen kameroita olen tuumaillut. Olisikin kiva kuulla joskus myöhemmin sun käyttökokemuksia kunhan kerkiät tulla sinuiksi tämän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös! Hei mielelläni kerron käyttökokemuksia tästä kunhan pääsen sinuiksi kameran kanssa :)

   Poista
 2. itellä on ollut jo kaksi näitä olympuksen kameroita ja tykkään!! Juuri senkin takia kun on pieniä kevyitä, mutta silti kuvien laatu on hyvä:) Mulla on tuo sama putki ja se on ihan huippu, monet kuvat oon sillä kuvannut ja tosimoni luullut että on kalliimpikin putki kyseessä kun hyvää jälkeä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, kuulostaa lupaavalta siis omistaa tämä! Oikea putkikin tuli siis hankittua, pitääpä ruveta urakalla nyt testaamaan tätä! :)

   Poista
 3. Voi että mä niin haluaisin tämän kameran! :'D Pakko vielä säästää hetki rahaa kunnes saa kotiuttaa tämän<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin säästin tähän rahaan ja nyt sitten hankin, toivottavasti saat omasi hankittua pian ♥

   Poista
 4. Tota on kyllä kehuttu valtavan paljon ja onhan toi kauniskin :) Mä haaveilen aina silloin tällöin uudesta kamerasta, mutta toistaiseksi mennään kyllä tällä vanhalla :D Innolla odotan millaisia kuvia oot saanut tolla napsittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, syitä miksi tämän kotiutin :) Mulla vanha kamera jää edelleen myös käyttöön, en raaski luopua siitä vaikka tämä uusi onkin :D

   Poista
 5. Mulla on myös ollut pitkään Olympuksen kamera ja olen tykännyt kovasti :) Haluaisin myös hommata jossain vaiheessa uuden kameran, mutta nyt ainakin toistaiseksi mennään tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla :) Jossain vaiheessahan sitä voi päivittää sitten uutta!

   Poista
 6. Pohdin keväällä pitkään ostaisinko tämän Olympuksen Penin vai erään järkkärin käytettynä (ovh. aikoinaan lähempänä 1500e). Oon kyllä pettynyt valintaani, sillä ostin sen erään kameran käytettynä ja siihen "yleishyvän" objektiivin. Tuolle järkkärille ei ole tullut juurikaan käyttöä, sillä se on painava ja suurikokoinen. Lisäksi kun on nyt lapsi syntymässä tuntuu vielä hankalammalta kuljettaa jotakin niin vaivalloista mukanaan. Eli harkitsen nyt vakaasti sitä, että myisin tuon nykyisen järkkärin pois ja ostaisin tilalle tälläisen Penin. Tällä hetkellä blogiin kuvaan pikkuvikaisella Olympuksella, jonka laatu ei vastaa enää tarpeitani....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei onpas harmi kuulla, että teit vähän vika ostoksen. Isoissa järkkäreissä ei kyllä muuta vikaa ole kuin se koko, niitä ei yksinkertaisesti jaksa raahata aina mukaan. Suurin miksi tämän kameran ostin oli se, että saan sen helposti ja vaivattomasti mukaan ja tuolla vanhalla järkkärillä sitten pystyy kuvailemaan kotona :) Toivottavasti pääset ratkaisuun ja ehkäpä hankit samaisen kameran! Pienen tutkailun jälkeen ja kokonsa puolesta, voin kyllä suositella tätä!

   Poista
 7. Todella hyvään päädyit!:D Tosiaan tuo E-PL8 mitä itsekin olen lukenut siitä, on tosiaan hivenen turha kun ainut suurin iso asia on uusi runko, ulkonäöstä on turha maksaa satasia enemmän:D Itse pidän kovasti tästä E-PL7 ulkonäöstä ja tietty koko kamerasta:)
  Tuo 45mm objektiivi on täydellinen henkilökuvaukseen eli just asukuvat ja potrettikuvat, mutta sitten maisemiin, tuotekuviin sun muihin se ei toimi hyvin, tämän olen todennut. Itse suosittelen tosiaan vielä sitä 17mm objektiivia tähän, tuntuu ttä saa kamerasta ehdottomasti enemmän irti. Tällä hetkellä itsellä on aikeissa hankkia uusi objektiivi jossa on tosiaan se zoomaus ominaisuus ja mikä passaa niin asuihin kun tuote- ja maisemakuvaukseen, eli vähän kaikkeen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah kiitos! :D Jep, näin mäkin ajattelin sen kohdalla :D Joo 45mm ajattelin käyttää juuri noihin kuvauspuuhiin mitä luettelit, pitää siis ehkä harkita 17mm objektiivin ostoa jossain vaiheessa :) Zoomaus ominaisuus tosiaan on hyvä, jos haluaa kuvata juuri maisemia, onneksi on tuo vanha Nikon mihin löytyy niitä putkia! :)

   Poista
 8. Niksejä ei oo, mut tää kamera on vaan paras, kätevin ja helpoin :D Tykkään!

  VastaaPoista
 9. Oon niin tykästynyt Olympukseen! Ihan huippuhankinnan oot tehnyt <3

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni, kiitos siitä! ♥