KOKEMUKSIA OLYMPUKSEN KAMERASTA

Noniin, puolitoista kuukautta on takana uuden kameran kanssa ja tänään saatte kuulla vähän mun mielipiteitä tuosta Olympuksesta! Olen tänä aikana päässyt melko sinuiksi Olympuksen kanssa, joten saatte nyt kuulla mun omia mielipiteitä ja kokemuksia kyseisestä kamerasta. Muutama tätä postausta toivoikin ja mielelläni siis jaan mun fiilikset kamerasta :)
Kamera on ollut todella hyvä mulle siihen tarkoitukseen mihin sen hankinkin. Se on kulkenut mukana laukussa, kun isoa järkkäriä ei ole jaksanut kantaa. Se on toiminut kuin unelma wifineen päivineen. Kameralla saa kauniita kuvia, ja objektiiveillä pystyy hyvin vaikuttamaan kuvan laatuun.

olympus

Tässäpä mun plussia...
 
+ Pieni koko. Kamera kulkee todella näppärästi pienemmässäkin laukussa mukana eikä paina paljoa!

+ Wifi!! Tämä on ollut ehkä kaikista mieluisin ominaisuus mulle ja suurin/jopa ainut syy miksi olympuksen edes kotiutin! Kuvat saa nimittäin niin helposti kamerasta kännykkään ja sieltä eteenpäin jaettua sosiaaliseen mediaan :)

+ Helppo ja selkeä valikko. Kamerasta löytyy helposti kaikki asetukset, kun oppii mistä ne löytää. Valikot ovat selkeät ja niiden käyttöön on aina pieni ohje. 

+ Kaunis ulkonäkö. Valkoinen väritys ja siro olemus on kyllä plussaa kun kameraa pitää/käyttää esillä!

+ Kauniisti sumeneva tausta. Tähän asiaanhan vaikuttaa objektiivi, mutta koska hankin olympuksen potretti kitin kanssa, niin luettakoon tämäkin kyseisen kameran plussiin :) Mulla käytössä on siis 45mm putki, jolla saa kauniisti sumenevan taustan potretti- sekä lähikuviin. 

olympuspenpl7_3

...sekä miinuksia Olympuksen PEN-PL7: sta.

- Kalliit objektiivit. Mitä olen hieman selaillut olympuksen putkia, niin ne ovat hinnaltaan aika kalliita. Eli jos haluat hankkia olympukseen lisäputkia, niihin saa laittaa yllättävän paljon rahaa verrattuna esimerkiksi Nikonin putkiin.

- Olympuksella otettuihin asukuviin mulla tuli pieni pettymys, nimittäin tähän asiaan mulla oli aika suuret odotukset. Kuvat ei todellakaan ole huonoja, mutta Nikon ja sen 50mm putki on toiminut asukuvaukseen varmaan parhaiten! :)

- Pienet näppäimet. Vaati hieman totuttelua nuo pienet näppäimet ja rullat, mutta kyllä sormet niihin osuvat nyt jo! :D Mutta kamerahan itsessään on niin pieni, että eihän ne näppäimetkään kovin isot voi olla.  

olympus2

Tässäpä oli ehkä kaikista tärkeimmät plussa ja miinus ominaisuudet mitä kamerasta voin sanoa näiden kokeiluiden jälkeen. Sen myös huomasin, että olympus ottaa kuvat eri kuvasuhteella kuin esim. Nikon! Tämän huomasin vain siinä, kun teetätin kuvia, että olympuksella otetut kuvat olivat pienempiä, mitä normaali kuvasuhde on. Kuvasuhteen sai tosin muutettua asetuksista "normaaliksi", eikä sillä ole muulloin väliä ellet teetätä kuvia :)

Tässä olikin mun kokemukset kamerasta, mitään moitittavaa ei ole :)  Kaiken kaikkiaan Olympus on kuitenkin palvellut mua hyvin ja tulee varmasti palvelemaan jatkossakin! Onhan se ihana ja kaunis kamera, siitä ei pääse mihinkään ♥

PicMonkey Collagejjjjhhh

8 kommenttia

 1. tuo kamera on kyllä varmasti ihan kaiken yleisen somehypetyksen arvoinen :) mulla itselläni on sonyn minijärkkäri, joka muistuttaa ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan paljon olympuksen minijärkkäreitä. oon kyllä ollut tuohon sonyyn tyytyväinen, ja ilman sitä olisin varmasti myös ostanut jossain vaiheessa olympuksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on, toimiva kamera! :) minijärkkäri on kyllä kokonsa ansiosta todella näppärä ja sun sony on varmasti yhtä hyvä kuin tämä olympuskin! :)

   Poista
 2. voin kyllä kirjoittaa kaikki nuo plussat ja miinuksetkin!! Mun tuo objekti maksoin enemmän juuri kuin itse kamera aikoinaan kun sen ostin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo objektiivit on aika kalliita näihin olympuksen kameroihin, mikä on jännää :D

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Mun mielestä Olympuksessa ei oo mitään vikaa paitsi hinta :D Asukuviin oon aina ollut enemmän kuin tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! :) Mitään vikaa kamerassa ei kyllä ole, paitsi ehkä se hinta :D Asukuviinkin oon todella tyytyväinen, ehkä mä vaan odotin jotain tosi tosi hienoja kuvia kun kameraa on hypetetty niin paljon :D

   Poista
 4. Sori kun kysynihan aiheen vierestä, mut haluaisitko tehdä päivitystä sun kulmista? Onko microbladingillä tehty väri pysynyt hyvin ja ootko ite meikkaillut minkä verran kulmia vai ootko voinut vaan mennä noilla pigmentoiduilla?

  Mulla on btw tämmönen minijärkkäri, mutta canonin malli. Ei tietääkseni ominaisuuksiltaan eroa hirveästi olympuksesta ja tosi hyvä on ollut sekin. Parasta on kyllä pieni koko, mahtuu mukaan ihan käsilaukkuun ja vaihto-objektiivitkin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, että kysyit! Voin kyllä tehdä jonkunnäköistä postausta tämän hetkisistä kulmista ja kertoilla vähän! :)

   Minijärkkäreissä kyllä pieni koko on niin plussaa! :)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni, kiitos siitä! ♥