DIY - HEHKULAMPPUVALOKETJU

Mä sain hetki sitten mun pitkäaikaisen diy-projektin päätökseen ( laiskuuttani en ole sitä jaksanut väkertää loppuun :D ) ja tänään pääsette kurkistamaan, että minkä. Mua puri pieni diy-kärpänen tuossa reilu viikko sitten ja muistin, että mun romu hehkulamput ovat edelleen tuunauksen tarpeessa! Eli hetken mielijohteesta syntyi hehkulampuista kausivalot sisälle ♥

lamppuvalot1

lamppuvalot3

Tämän hehkulamppu innostuksen minuun tartutti Maria, kun ihastuin hänen tekemiinsä hehkulamppu maljakoihin ( klik! ). Eli tarkoituksena on "tyhjentää" vanha hehkulamppu, niin että jäljelle jää vain tyhjä hehkulampun kupu. Maria neuvoi mulle tähän tekniikan, niin ettei itse hehkulampun kupu rikkoonnu. Kiitos Maria siitä! Youtubesta myös pitäisi löytyä ohjeita tähän hommaan.

Aloitin mun projektin sillä, että hankin kasallisen vanhoja hehkulamppuja. Nykyäänhään ollaan siirrytty aika pitkälti led-lamppuihin, joten näitä vanhoja hehkulampppuja sai pienellä urakalla metsästää. Onneksi iskä kantoi mulle useamman "rikottavaksi" :D Seuraavana tyhjennettiin lamppujen sisukset, apuvälineinä käytin pihtejä, meisseliä yms! Muista tässä vaiheessa suojata kädet vaikkapa nahkahanskoilla ja silmät suojalaseilla, niin et saa pieniä lasinsiruja minnekkään! 

lamppuvalot2

lamppuvalot4

Itse onnistuneesti sain tyhjennettyä kaikki lamput rikkomatta yhtään niistä, joten mulla oli aika hyvä satsi toteuttaa noista jotain suurempaa :D Sain ideaksi, että jotain valohässäkkää näihin pitää saada ja ostinkin tätä diy-projektia varten paristoilla toimivan led nauhan. Kiinnitin aina kaksi led nauhan lediä yhden lampun sisään kuumaliimalla, niin että niistä syntyi tuollainen lamppukasa :D Olisin halunnut toteuttaa tämän ehkä pikkuisen eri tavalla, mutta en löytänyt kaupasta juuri sellaista led nauhaa millä se olisi onnistunut.

Saatanpa tehdä lopuista hehkulampuista maljakoita, tai sitten keksin niille jotain muuta käyttötarkoitusta! Itse on aina kiva toteuttaa jotain pientä projektia :D Tämäkin hehkulamppu valohässäkkä tuli kustantamaan noin kolme euroa, mikä oli valonauhan hinta. Ja nyt se koristaa meidän keittiön ikkunaa tänä pimeenä kautena ♥
PicMonkey Collagejjjjhhh

4 kommenttia

  1. Apuaa, en kestä miten ihana idea!!😍😍 On kyllä ehkä pakko pistää korvan taa tää idis!:) Tosi hyvältä näyttää lopputulos!:)

    VastaaPoista
  2. Apuaa, en kestä miten ihana idea!!😍😍 On kyllä ehkä pakko pistää korvan taa tää idis!:) Tosi hyvältä näyttää lopputulos!:)

    VastaaPoista
  3. Onpa kaunis! :) Hyvin sopii talveen ja on yksinkertaisen näyttävä. ^^

    VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni, kiitos siitä! ♥