6 VINKKIÄ TEHOKKAAMPAAN OPISKELUUN

Kuten kuulumispostauksessa totesinkin teille, tämä kevät on, ja tulee olemaan aika kiireinen koulussa ja tehtävää tulee olemaan paljon! Siellä ruudun toisella puolella on kuitenkin jonkun verran opiskelijoita, joten ajattelin että olisi ihan kiva jakaa teille mun omat vinkit sopivaan opiskelu tahtiin ja mitkä tekniikat toimivat mulle! Aloin itse kiinnittämään huomiota näihin asioihin ihan vasta, koska opiskeltavien asioiden lista alkoi vain kasvamaan eikä siitä olisi selvinnyt :D Nämä vinkithän pätevät myös oikeastaan minkälaiseen opiskeluun vain, oli se sitten pääsykokeisiin lukua, itseopiskelua tai koulua varten! Tässä siis kuusi hyväksi todettua vinkkiä! 

school

Vietä lukupiiriä

Kokoonnu yhteen kavereiden ja luokkalaisten kanssa ja viettäkää lukupiiriä. Näin opiskelusta tulee mukavaa ja yhdessä asioita voidaan puida monipuolisemmin. Jos et itse ymmärrä jotain asiaa, joku toinen voi ymmärtää ja osaa selittää sen sinulle. Jakakaa tietoa toistenne kanssa! Olkaa toistenne opettajia ja vaihtakaa muistiinpanoja! Lukupiirin voi kehitellä aiheesta kuin aiheesta, voitte pohtia matematiikan pulmia tai selvittää sepelvaltimotaudin diagnostiikkaa, vain taivas on rajana! 

Laadi lukusuunnitelma

Kun opiskeltavia asioita on paljon, edes pieni lukusuunnitelma helpottaa luku-urakkaa. Mä olen ollut aiemmin tosi laiska tekemään minkäänlaisia lukusuunnitelmia, mutta tänä keväänä lukemisen paljouden takia oli pakko toteuttaa sellaista. Mä olin ihan totaalisen hukassa, että mistäs sitä aloittaisi opiskelun ja minkä verran lukea kerralla. Lukusuunnitelma auttaa helpottamaan päätöstä, mitä luet juuri sinä iltana tai ajankohtana. Pysyt myös aikataulussa opiskeltavien asioiden kanssa! Lukusuunnitelman voi toteuttaa niinkin helposti ja helpoksi kuin, että päätät opiskella yhden asiakokonaisuuden viikon aikana. 

school2

Tee tehtävälista

Me saatiin ensimmäisen kouluviikon aikana jos minkä näköistä tehtävää ja tuntisuunnitelmaa. Arvatkaa vaan, muistatko enään seuraavana päivänä mitä piti suorittaa ja mihin mennessä. No et. Joten toteuta lista, josta löytyy joka ikinen tehtävä ja tapahtuma, mikä sinun pitää huomioida koulun käynnissä. Multa ainakin löytyy jääkaapin ovesta lista, johon on merkitty niin tentit, tehtävät, labrat ja pakolliset läsnäolot! Sitten kun asia on hoidettu, voit huoletta yliviivata sen! 

Säilytä mielenkiinto aiheeseen

Mä voin rehellisesti sanoa, että tämän kevään aiheet koulussa ovat todella mielenkiintoisia, ainakin vielä näin aluksi. Mutta jotta saisit säilytettyä mielenkiinnon aihetta kohtaan koko kurssin ajan, elä ahmi kerralla kaikkea tietoa aiheesta, jalkauta aihe jollain tasolla omaan elämääsi ja etsi kyseisiä asioita omasta elämästä joiden kautta voisit oppia. 

school3

Motivoi itseäsi kunnon opiskeluvälineillä 

Mikään ei motivoi ja innosta opiskelemaan ahkerammin kuin siihen sopivat "varusteet". Voitaisiin sanoa, että opiskelua on välineurheilua, ilman fyysistä rasitusta vaikka sykkeen saa kyllä nousemaan :D Mutta hanki siis värikkäin vihko, minkä kaupasta löydät, kasa yliviivaustusseja eri pastellin sävyissä, uusi penaali, muistilappua joita voit viljellä joka paikkaan sekä ne tärkeimmät, koulukirjat! 

Valitse miellyttävä opiskeluympäristö

Mä olen huomannut, että kaikista parhaiten opiskelu onnistuu rauhallisessa ja itselle miellyttävässä paikassa. Esimerkiksi hiljainen kirjasto, koulun opiskelutilat tai kodin hiljainen nurkkaus on toiminut omalla kohdalla! Hankin juuri lepakkotuolin kotiin, joka toimii jatkossa mun opiskelunurkkana ♥

Oliko näistä vinkeistä hyötyä teille? Löytyykö teiltä vinkkejä opiskeluihin? :)
PicMonkey Collagejjjjhhh

4 kommenttia

 1. Siis lukupiiri on oikeasti niin nerokas tapa kohentaa opiskelutehokkuutta! Toki siinä ohessa tulee sähläiltyä paljon muutakin aina, joten tiiviillä aikataululla se ei ehkä ole järkevin ratkaisu, mutta omalla kohdallani olen havainnut, että jos aikaa riittää yleiseen höpsöttelyynkin, on lukupiiri hurjan hyvä opiskelutapa. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Toi lukusuunnitelma helpottaa paljon varsinkin koeviikkoisin, kun on monta ainetta luettavana!

  VastaaPoista
 3. Todella hyviä vinkkejä varsinkin kun juuri aloitin opiskelut! :) Tähän olisin vielä lisännyt mindmapin ja vastaavien tekemisen, niistä on ainakin mulle ollut suuri apu!

  VastaaPoista
 4. Allekirjoitan nämä kaikki täysin! Lukusuunnitelmat on melkein aina käytössä (toteutus onkin sitten toinen juttu...) ja lukupaikaksi valikoituu usein koti, sillä kahvin keitin ja jääkaappi löytyy läheltä :D Tauotan lukemista myös pesemällä vaikka pyykkiä samalla, milloin pitää välillä nostaa pylly pois penkistä :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni, kiitos siitä! ♥